Самолетни билети

Самолетни билети

Очарователният Рим

La MontecarloСигурно няма човек, който да не включва Рим в плановете си за посещение на различни европейски дестинации. Рим е толкова богат на история, забележителности и интересни места, че времето за разглеждането му никога не достига. Има много хора, които предпочитат да разгледат града на порции, като това наистина е един добър бюджетен вариант.

С няколко курса до Рим, направени с евтини самолетни билети, можете да си позволите да не препускате из забележителностите, а на приемлива цена да посветите отделните почивки в града на различни неща.

Предлагаме ви да помислите за екскурзия, свързана изцяло с кино и кулинарни удоволствия. Ето какво може да стане чудесна част от нея.

Перфектната пица

Несъмнено една от радостите на това да посетиш Рим е да имаш възможността да обиколиш някои от най-добрите ресторанти в града. Разбира се, не е необходимо за това да похарчите повече дори от цената на билетите, с които сте пристигнали в Рим, затова можете да се отправите към заведението La Montecarlo.

Това уютно и стилно местенце ще ви нагости за не повече от 25 евро, с които можете да си поръчате 2 пици и половин бутилка добро вино. Ако искате да сте в час с менюто и цените, можете предварително да надникнете на сайта им, където на фона на приятен джаз, ще ви посрещнат вкусно изглеждащи пици и детайли относно хубавия ресторант.

Филмови реминисценции

Ако някога метеорит или друг катаклизъм помете Рим, със сигурност градът ще може да бъде възстановен до последния детайл. Толкова много филми са запечатали древния град и са превърнали определени места от него в най-желаната дестинация за туристите.

Когато се разхожда из Рим, човек не може да не си припомни филма на Виторио Де Сика, Крадци на велосипеди, или пък шедьовъра на Фелини, La Dolce Vita. Съвсем скоро в България предстои да се насладим и на визията на гениалния Уди Алън за Вечния град.

Безспорно един от най-обсъжданите и известни филми е продукцията от 1953 г. Празник в Рим, в която Грегъри Пек и Одри Хепбърн се наслаждават на красотите на града. Специално по този повод, в Рим е създадена услуга, която свързва много от дестинациите от филма в цялостен маршрут.

Публикувано в: Пътуване

Маркирани като: , , , , , , , , , , ,

Comments are closed.