Самолетни билети

Самолетни билети

Китайските чудеса

Древна страна, каквато е Китай, винаги има с какво да Ви омае и да забравите за всичко друго. Китай е различна, великолепна и необятна дестинация, криеща купища забележителности в съкровищницата си. Китай е същинско предизвикателство, особено за гостуващите за първи път на териториите й. В днешната статия ще Ви разкажем за красивия град Чан Ан или още Хси Ан, известен на останалата част от света повече като Сиан.

Сиан

До Сиан

Сиан се намира в централната част на страната и е сред честите избори за туристическа дестинация и бизнес пътувания от страна на посетителите. Нареждайки се сред градовете в Китай, които заемат важно исторически и културално място в картата на страната и в световната такава, Сиан има зад гърба си 13 управляващи дестинации в историята си и 73 императора на трона. Сиан се нарежда и сред общо четирите древни столици на страната. Една от причините да се задържи за дълго време столица е тази, че разположението на града е централно за страната и е позволявало да се извършва управление на централните и пограничните територии. Последните опити за покушение през Втората световна война над Япония показват почти минимални щети над град Сиан. С това се показва, че местоположението му е повече от удобно за централно седалище на някогашните императорски династии и в наши дни също.

Географското местоположение на Сиан

В Сиан винаги е било инвестирано, както в икономическо, така и в културно отношение. Затова голяма част от исторически известните паметници в страната се намират тук. За съжаление някаква част от тях била разрушена през вековете, но това не попречило на Сиан да продължава да стои гордо сред другите градове. Сиан е и сред градовете, участващи в Пътя на коприната. В Сиан е приятно да се дойде през всички сезони, тъй като градът има изключителна природа, особено в покрайнините. От север е обраден от река Вей, която очарователно се вие и го описва. В южните части може да посетите планината Кинлинг, където зимния сезон има много добри условия за зимни спортове.

Забележителности безброй

Те са десетки. Сред тях по-известни са Камбанената кула. В Китай камбаните се наричат “жингин” и са символ на града. Най-голямата тук тежи цели 6 500 кг. и е висока малко над 2 метра. Датира от 711г. Подобно на Великата китайска стена, в града ще видите и най-дългата градска стена в Китай. Тя е с дължина 13 км. Можете да наемете колело и да се разходите с него по високата порта. Гледката ще Ви се стори приятна.

Публикувано в: Пътуване, Самолетни Билети

Маркирани като: , , ,

Comments are closed.