Самолетни билети

Самолетни билети

Забележителните градове в Италия

ИталияАко сте решили да прекарате ваканцията си в Италия, то Ви поздравяваме за чудесния избор. Има толкова забележителни места, които може да посетите, което значително затруднява избора Ви, който ние пък ще улесним. Предлага ме Ви кратка туристическа информация, с която да подкрепите предпочитанията си за градове и обекти за посещение.

Северозападна Италия

Ако вече сте се спрели на дати за пътуването си, остава само да изберете в кой регион ще бъде то и да разгледате за промоции на самолетни билети. Едно от предложенията ни е град Дзоали. Той е част от провинция Генуа и се намира в красивия промеждутък между градовете Киавари и Рапало, по крайбрежната линия на Лигурско море с прекрасни панорами. Провинция Генуа е разкошна с красивата си градска архитектура и великолепна природа, както и стар произход на региона. Данните за праисторическия произход на селища в този регион датират от 220 г.пр.х.

Защо Дзоали

Тишината и уюта, предлаган от загадъчните малки заливи, където може да останете необезпокоявани от тълпите туристи, са истински покой за всеки, дошъл тук. Буйната растителност и умиротворяващите звуци на местните представители на пернатите са автентичен мотив за всеки любител на природата.

Красивите сгради в Дзоали

Списъкът с културни забележителности в региона е дълъг. Не е задължително да посетите всички, а дори може да е невъзможно, но поне няколко от тях си струва да се видят. Църквите “Св. Петър от Роверето” и “Св. Амброзий”, голямата енорийска църква “Св. Мартин”, която е забележителна в архитектурно отношение и стенопис, както и най-старата запазена сред църквите- “Св. Пентелей”, датираща от 12в.

Градът на цветните къщи

Друг град в провинция Генуа, който определено си заслужава посещение, е пристанищният град и бившо рибарско селище Камоли. Цветните му къщи определено будят настроение в погледите на жителите и туристите. Градът изглежда жив и има привлекателна атмосфера. Легедата за града гласи как в миналото по време на буря цветовете помогнали да се ориентира къде е сушата. Иначе в още по-далечното си минало градът е бил известен и като “градът на хиляди бели платна”, защото пристанищен център на ветроходни кораби от италианския град и събирателен морски пункт.

Драконовият замък

Построеният на върха на скала с изглед към морето е имал функцията да предпазва града от нашествията на турците и сарацинските пирати в миналото.

Исус от бездната

Само тук от всички места по света може да видите статуя на Исус на дълбочина 17м. под водата. По идея на един италиански гмуркач, статуята е поставена под водата, за да може любителите на гмуркането да преживеят тази уникална гледка. Наред с нея може да се разгледат и прекрасни червени коралови рифове и подводни пещери в района.

Публикувано в: Пътуване

Маркирани като: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.